billede1

Synes du også, at dine kunder i Norge skal have de bedste leveringsbetingelser og den bedste service? Så kan du overveje, om du skal lade din virksomhed blive registeret for moms i Norge. Lige meget om du sælger business to business, business to consumer eller er en enterprisevirksomhed indenfor bygge- og anlægsbranchen, er der meget du vil få ud af at blive registeret for moms i Norge. Du kan læse mere om moms Norge på denne hjemmeside og få alt den hjælp, du kunne have brug for.  

Handel over internettet i Norge 

Har du en E-handelsvirksomhed, som sælger til Norge, skal du lade dig registrere for moms Norge. Dertil skal du også huske at opkræve og indberette den norske moms af dine solgte produkter til Norge. Dette skyldes, at der fra den 1. april 2020 er kommet ny lovgivning, som siger, at der ved salg til Norge, belastes moms fra første krone. Du har mange forskellige muligheder for din internetshop i forhold til din registrering: VOEC, NUF eller AS, som alle stiller både forskellige krav og forskellige muligheder til rådighed. Derfor kan det være vigtigt for din internetshop at få afklaret vedrørende for eksempel dit norske domæne eller optimeret returløsninger. Dertil har de norske skattemyndigheder oplyst, at de vil gennemføre kontrol, så de kan sikre sig, at alle pakker fra internetshops, er belastet moms. Hvis ikke de er det, kan disse handelsplatforme blive pålagt både afgifter og bøder af myndighederne, hvilket vil være en ærgerlig situation af ende ud i.  

Er du i byggebranchen? 

Hvis du i stedet er i byggebranchen og har et rigtig godt enterpriseprojekt i Norge, er du sikkert også overvældet over de norske krav til både registrering og rapportering. Hvis du som virksomhed har for eksempel et byggeprojekt i Norge, skal du som udgangspunkt sørge for at være registreret og dermed sikre dig, at både de danske og udenlandske medarbejdere, som arbejder på dit projekt i Norge, er korrekt registreret. Dertil skal din virksomhed også foretage løbende indberetninger om dine medarbejdere og dit projekt. På den måde kan du være i stand til at overholde dine aftaler med Bygherre, underleverandører og medarbejdere, så projektet bliver udført på bedst mulig vis. 

Business to business 

Er du i stedet en virksomhed, som benytter sig af business to business? Så er du måske stødt på en norsk leverandør eller agent, som gerne vil have, at du skal levere på norske vilkår (DDP)? Dette kan blot være en af udfordringerne, der kan være, når du som dansk virksomhed gerne vil indgå et samarbejde med en norsk virksomhed. Ofte vælger danske virksomheder indenfor business to business modellen at registrere sig i Norge for eksempel med et norsk momsnummer. 

Så uanset hvilken branche du befinder dig i, har de alle det til fælles, at det kan gavne dig at sætte sig ind i de norske momsregler, så du på den måde kan undgå bøder eller andet negativt til din virksomhed, når du ønsker at benytte dig af det norske marked.