Ligesom huden i ansigtet skal huden på din hovedbund plejes korrekt for at forblive sund. En sund hovedbund er vigtig af to hovedårsager: 1) den er grundlaget for sundt hår, og 2) den kan hjælpe med at forebygge hovedbundstilstande som skæl, tørhed og kløe. I dette blogindlæg giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan pleje din hovedbund, så den forbliver sund og glad. En scalp brush kan være lige det du står og mangler!

Sådan plejer du din hovedbund: Sådan plejer du din hovedbund

Det første skridt i plejen af din hovedbund er at holde den ren. Ligesom dit ansigt ophober din hovedbund snavs og olie i løbet af dagen. Sørg for at shamponere dit hår regelmæssigt (mindst en gang om ugen) med et mildt rensemiddel. Hvis du har fedtet hår, skal du måske shamponere oftere. Ud over shampooing bør du også regelmæssigt eksfoliere din hovedbund. Dette vil hjælpe med at fjerne alle døde hudceller, der har ophobet sig på overfladen af din hovedbund. Du kan købe en speciel hovedbundsscrub eller lave din egen derhjemme ved at bruge sukker eller salt blandet med en bærende olie som f.eks. oliven- eller kokosolie. Massér scrubben ind i din våde hovedbund i et minut eller to, inden du skyller grundigt. Endelig skal du sørge for at fugte din hovedbund regelmæssigt. Dette vil hjælpe med at forhindre tørhed og skældannelse. Du kan bruge en købt fugtighedscreme eller lave din egen ved at blande lige dele olivenolie og vand sammen. Påfør blandingen på din fugtige hovedbund og massér den forsigtigt ind. Lad det virke i et par minutter, inden du skyller det ud med varmt vand.

En af grunden til du oplever tør hud, kan være på grund af en hudsygdom

Psoriasis er en kronisk hudsygdom, som medfører, at der dannes pletter af tyk, rød hud i hovedbunden. Pletterne kan klø og/eller være smertefulde, og de kan også revne og bløde. Psoriasis er en ret almindelig tilstand, der rammer ca. 2-3 % af befolkningen. Der findes ingen kur mod psoriasis, men der findes behandlinger, som kan hjælpe med at kontrollere symptomerne. Behandlingen for psoriasis kan omfatte aktuel medicin (påføres på huden), oral medicin, lysbehandling og injektioner. Nogle mennesker finder også lindring ved hjælp af stressreducerende teknikker som yoga eller meditation. Der er massere af hjælp at hente, men det er desværre ikke muligt at slippe af med sygdommen. En sund hovedbund er vigtig for både at bevare sundt hår og forebygge almindelige hovedbundstilstande som skæl og tørhed. Heldigvis er det nemt at passe på din hovedbund – du skal bare sørge for at holde den ren, eksfoliere regelmæssigt og fugte den efter behov. Ved at følge disse enkle tips kan du holde din hovedbund glad og sund hele året rundt! Husk at du også fortjener at have en pæn og god hovedbund. Det er ikke forbeholdt nogen som helst, det er noget alle har krav på!