billede1

Står du og skal til at renovere eller bygge et nyt badeværelse eller andet vådrum, så vil du højst sandsynligt få brug for en dygtig håndværker til at klare de forskellige VVS installationer, som er påkrævet. Det kan dog være noget af en jungle, eftersom det kan være svært at skelne de gode håndværkere fra de dårlige, fordi der er så mange VVS installatører derude. Det kan særligt være svært at finde en dygtig VVS i København, da efterspørgslen er høj og håndværkerne flokkes dertil. I denne artikel sætter vi fokus på de ting, som du bør opmærksom ved, når du skal benytte en VVS’er eller blikkenslager til dine vand-, varme- og gasfyrsopgaver.

Autoriseret VVS virksomhed

I håndværkerbranchen er VVS ikke en beskyttet titel, hvorfor du vil kunne se mange der benytte sig af titlen – og det gør det ikke lige frem lettere at vælge en dygtig leverandør til dine VVS-opgaver. VVS uddannelsen tager omkring fire år afhængig af retning, som kan være enten VVS-energispecialist, VVS-installationstekniker, VVS-ventilationstekniker eller en klassisk VVS/blikkenslager. Efterfølgende kan man blive uddannet som enten VVS-installatør eller energiteknolog med henblik på energioptimering. De fleste VVS’er eller virksomheder med høj faglighed vil typisk vælge at blive autoriseret VVS installatør, som kan være med til at skelne dem fra de dårlige håndværkvirksomheder. Bliver du autoriseret VVS installatør betyder det, at du har gennemgået kontrol fra nogle instanser, som overvåges af sikkerhedsstyrelsen.

Du bør derfor kigge efter autoriseret VVS virksomheder, hvis du skal bruge en VVS’ser til at udføre en installation i badeværelset, køkkenet eller andet vådrum. Der er nemlig flere fordele ved at vælge en autoriseret virksomhed. Først og fremmest vil sikkerheden være i orden, og derudover vil forsikringsselskaberne ligeledes kunne bistå med dækning i tilfælde af fejlinstallationer. Det ses ofte at ikke autoriseret VVS’ere laver fejlinstallationer, som kan munde ud i reparationsudgifter efterfølgende.

flex vvs der hjælper med vvs-arbejde på et badeværelse

Energioptimering af hjemmet

De fleste familier har et højt forbrug af energi, som faktisk kan optimeres, og det kan en VVS’er være behjælpelig med. Flex VVS ApS (flexvvs.dk) har energioptimering som et af deres specialer, hvor de simpelthen går ind og rådgiver og vejleder i forhold til de installationer der eksisterer i din bolig.

”Et af de lavthængende frugter som vi altid gennemgår, er typisk radiatorerne, som ofte er over- eller underdimensionerede, hvilket betyder at de kompenserer med et for højt energiforbrug.”

Stort set alle privathjem og ikke mindst virksomheder har radiatorer installeret som varmeanlæg, hvorfor det er en god idé at få dem efterset. Derudover kan der også være energibesparelser at hente ved et eftersyn og service af fjernvarmeanlæg eller gasfyr. I gamle lejlighedskomplekser i København findes der mange gasfyr, som har brug for et eftersyn, hvorfor der også er stor efterspørgsel på gasfyrservice.

Et VVS marked i vækst

Væksten i Danmark er generelt stødt stigende, hvilket betyder at der er godt gange i byggebranchen herunder nybyggeri og renovations arbejde. Det betyder alt andet lige også, at der er en stor efterspørgsel på VVS arbejde relateret til gas, varme og vand. Flex VVS ApS har set udviklingen af dette marked, og har derfor valgt at udvide deres dækningsområder til København og mindre byer i hovedstadsområdet. Som autoriseret VVS installatør betyder det mange VVS-opgaver i byer såsom Stenløse, Vanløse, Ballerup, Lyngby, Virum, Bagsværd, Skovlunde, Herlev, Charlottenlund, Hellerup, Rungsted, Vedbæk, Brøndby, Glostrup, Brønshøj, Rødovre og Hvidovre. Virksomheden er vækstet fra 1 ansat til at være 5 på under et enkelt år, og en af grundene har været den strategiske udvidelse af VVS arbejde til København og omegn.

flex vvs varevogn der holder parkeret i stenløse
Flex VVS varevogn der holder parkeret i Stenløse