Har du svært ved at finde sovepladser til hele den sammenbragte familie? Når børnene kommer på weekend, og der er fuldt hus, så skal det være nemt at gøre klar til natten.

En sovesofa kan være en rigtig god løsning, hvis du ofte skal bruge ekstra sovepladser, men ikke har pladsen til gæstesenge i dit hjem.

Ekstra sovepladser nemt og bekvemt

De fleste har prøvet at overnatte på en sovesofa med dårlig søvn som resultat. Du kan dog snildt finde modeller, der yder samme gode liggekomfort som en rigtig seng.

Ønsker du god liggekomfort, så bør du vælge en model med fjedre i madrassen. Mange modeller produceres med en skummadras som kerne, der ikke ventilerer eller trykaflaster som en fjedermadras.

Går du med en udgave med fjedre i madrassen, vil den både støtte bedre og give et mere behageligt sovemiljø.

Futon.dk kan du se et stort udvalg af forskellige sovesofaer. Der er mange modeller at vælge mellem, så du kan finde den udgave, der passer til dine behov.

Vælg den rigtige model

Når det kommer til sovesofaer, er der mange forskellige at vælge mellem. Her er derfor en hjælp til, hvordan du vælger den rigtige model til dit hjem.

Er budgettet afgørende?

Du kan finde udgaver i alle prisklasser, om du skal bruge en budgetvenlig model eller ønsker en luksusudgave.

I mange familier er budgettet begrænset, og det kan derfor anbefales, at du holder øje med tilbud. Hvis du er heldig, kan der være mange penge at spare på dine møbler. En sovesofa er nemlig en større investering, hvis du ønsker god kvalitet og liggekomfort.

Hvad med størrelsen?

Det er dog ikke kun prisen alene, der skal afgøre, hvilken model du skal vælge. Det er også vigtigt at måle efter, hvor stor en udgave du har plads til – både når den er slået sammen og foldet ud til en ekstra sengeplads.

I hverdagen skal sovesofaen fungere som siddeplads, og det skal være muligt let at komme til at sidde ned.

Når den slås ud, kan det være mindre vigtigt, at der er fri plads omkring selve møblet. Der skal dog stadig være plads til at slå den ud, så husk at måle efter.

Enkeltmandsseng, halvandenmandsseng eller dobbeltseng?

Når du slår sovesofaen ud, så er der forskel på, hvor stor liggeflade du får. Som minimum får du en liggeflade tilsvarende en almindelig enkeltmandsseng, men der kan være behov for flere sovepladser.

2 kan sagtens overnatte på en halvandenmandsseng, så det kan være middelvejen, hvis du ikke har plads til at slå en dobbeltseng ud i stuen eller på gæsteværelset.

Klassisk design eller moderne og minimalistisk?

Når alle formaliteterne er på plads, så er der bare tilbage og vælge med øjnene. Der findes sovesofaer i alle former for designs, om du foretrækker klassisk møbeldesign med træarmlæn og -ben eller ønsker en minimalistisk og skulpturel model.

Skal sovesofaen stå på et af børnenes værelser, så husk at involvere de mindste i beslutningen. De vil nemlig føle sig hørt og sætte ekstra pris på deres soveplads.