Når man står og skal modernisere sit hjem eller lave en såkaldt makeover, er der mange, der synes, at de har for lidt plads i deres andelslejlighed eller ejerlejlighed. Man har så mange drømme og ønsker til, hvordan indretningen skal være, men der er bare ikke plads til det. Nogle gange tænker du måske, at der burde være et palads til dig for at kunne indfri alle dine avancerede boligdrømme. Men frygt ej, her guider vi nemlig til, hvordan du alligevel, på relativt få kvadratmeter kan skabe mere plads i dit hjem, så det forbliver eventyrligt men også lige som du altid har drømt om.

Lav rumdeling med smukke stofgardiner

Måske har du aldrig tænkt på, at din lejlighed kan se større ud, hvis du skaber en flot rumdeling med stofgardiner, for eksempel fra arne aksel. Bløde, svævende, eventyrlige og farverige stofgardiner, alt efter hvilken smag, du har, kan skabe et nyt og tiltrængt look i dit hjem. Her kan et stofgardin gøre forskellige ting for dig. De kan skabe flere rum i din lejlighed, så du kan have flere funktioner i hjemmet såsom hjemmekontor, børneværelse, fjernsynsstue, legerum og så videre. Derudover gør et smukt stofgardin som rumdeler det, at det kan fungere som en væg, hvor op ad du kan stille et eller flere møbler såsom en sofa, en reol eller en kommode. På denne måde kan du få flere møbler ind i hjemmet, uden at det kommer til at se meget trangt ud.

Skab et look i højden

Hvordan skaber man plads, der som sådan ikke er der? Dette er et relevant spørgsmål, som vi vil forsøge at svare på her. Vi vil sige, at du har denne plads, bare i højden men ikke på gulvet og i længdegraderne. Derfor kan du skabe mere plads i boligen ved at bygge en høj bogreol, så du bruger nogle af de mange kvadratmeter ”luft”, der bare er der, til for dig. Du kan også bygge en køjeseng til dine børn, så du, i stedet for at stille to senge ved siden af hinanden på børneværelset, stiller én høj køjeseng.

Inddel børneværelset med stofgardiner

Har du/I mere end et barn, hvor de måske har hver deres værelse, kan I få frigivet et værelse, hvis I i stedet giver børnene det samme værelse, men med et stofgardin som rumdeler. På denne måde kan de få følelsen af fællesskab og privatliv på en og og samme tid og I får frigivet noget plads med et ekstra værelse. Dette gør en forskel i et relativt lille hjem, hvor pladsen er trang og hver en kvadratmeter bør udnyttes. Vi håber, at I vil gøre brug af nogle af disse tips, så hjemmet kan forblive et trygt og dejligt sted for store og små, og hvor stofgardinerne er de nemme og billige løsninger på jeres pladsproblemer. Det sparer på pengepungen fremfor bygning af nye vægge eller køb af en dyrere bolig. En win-win for alle parter.