En af de ting der er stærkt undervurderede i forhold til at leve et godt og lykkeligt liv er dit helbred. Selvom vi alle ved, at det selvfølgelig ikke er godt at være syg, så er det de færreste, der faktisk gør en aktiv indsats for at forbedre deres helbred og dermed deres livskvalitet. Særligt når det kommer til noget så simpelt som din søvn. Hvis du ikke sover optimalt om natten, så har det en umiddelbar indflydelse i form af koncentrationsbesvær og selvfølgelig træthed, men det har også en senere effekt i form af helbredsmæssige problemer. Derfor kan du med fordel sørge for, at du når dine 8 timer – og at det er 8 timers kvalitetssøvn. Læs her hvordan.

Luksus senge er det rigtige valg

Mange vælger at spare, når det kommer til køb af seng. Det er en dyr investering, og de fleste af den opfattelse, at de kan sove hvor end det skal være. Luksus senge er dog det rette valg for dig, der gerne vil være sikker på, at du får 8 timers kvalitetssøvn hver nat og kan vågne frisk og veludhvilet, når alarmen ringer. Find dem ved Time2sleep.

Luksus senge er dyre, men du får altså også meget for pengene. Ikke nok med at de holder i mange år, så vil det også gøre dig mere produktiv i hverdagen, hvorfor det måske kan tjene sig selv ind igen. Du kan desuden undgå at føle mangel på overskud i hverdagen, træthed og koncentrationsbesvær – og god søvn går ind og forlænger din levetid.

Luksus senge er altså alle pengene værd, og du bør bestemt begynde en opsparing mod dette køb, hvis ikke du har en i forvejen.

Skab en aftenrutine og hold dig til den

Hvis du har købt en seng for nylig eller simpelthen bare ikke har plads til en luksus seng i budgettet, så er alt håb selvfølgelig ikke tabt. Et andet vigtigt redskab i forhold til at få dine 8 timer er nemlig en aftenrutine, hvilket selvfølgelig er helt gratis.

En aftenrutine hjælper dig med at falde i søvn idet den forbereder kroppen på, at den snart skal sove. Dermed udsender den de rigtige hormoner, når det er ved at være tid. En  måde at hjælpe rutinen på er også ved at have de rigtige møbler. 

Det er desuden et oplagt tidspunkt at arbejde på dit mentale helbred. Det er nemlig utroligt sundt lige at gennemgå dagen i hovedet – eller på papir – og reflektere. Tænk over hvad der gik godt og hvad du vil gøre bedre næste dag. Du kan eventuel drikke en ko te imens.

En anden god vane er at læse en bog i sengen inden sengetid. Det er utroligt afslappende, og det er en form for underholdning, der ikke inkluderer en skærm.

Det vigtigste ved din aftenrutine er, at den ikke må indeholde en skærm. Det udsender nemlig stråler, der signalerer til hjernen, at vi skal holde os vågne, og dermed vil du få svære ved at falde i søvn.