Solen er for alvor begyndte at komme frem fra sit vinterhi, og vi kan fylde vores depoter med D-vitaminer i de varme stråler. Der er ikke længe til, at foråret og sommeren står for døren, hvilket giver anledning til at vi igen stiller havemøbler ud i haven. Haven er et dejligt sted at lege og opholde sig, når vejret er til det. Havespil er blevet vildt populære i alle aldre, og kan spilles af både børn og voksne.

I denne artikel introducerer vi dig til nogle af de mest populære spil til haven, som du med garanti kan underholde familie og venner med i flere timer.

Stige golf

Stige golf også kaldet spin ladder er et nymoderne, sjovt og anderledes spil til haven. Spillet er velegnet til både mindre og større grupper, da kastene kan fordeles ud på flere personer og dermed hold.
Reglerne er relativt simple, eftersom bolden blot kastes ca. 5 meter fra stigen. I hver runde skal holdet eller den enkelte spiller kaste alle 3 bolas, og man bestemmer selv, hvordan de skal kastes. Vinderen af runden skal starte den næste runde, og det hold som først får 21 point lige på, vinder.

Hvor mange point du får pr. kast, afhænger af, hvor henne på stigen du rammer. Det øverste trin giver 3 point, midterste trin 2 point og det nederste trin blot et enkelt point.

Svenske Bex Sport er en af de førende producenter af stige golf og spin ladders, og er udviklet i særdeles lækker kvalitet. Det anbefales dog, at du i vinterperioden pakker spillet væk i et skur eller lignende.
Du kan se Stige golf sættet i aktion herunder:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=O_hk_DHjE3M

Klassisk petanque

Petanque er efterhånden blevet et klassisk havespil, uanset hvor du befinder dig. Spillet har sin oprindelse fra Sydfrankrig, hvor kuglespilet dyrkes på højt plan. Petanque spilles typisk på grus eller sand, men du kan med fordel også spille det på græsset i haven. Et typisk sæt indeholder 6 kugler, 1 trækugle (grisen) samt et målebånd, så der ikke kan snydes med øjemål.

Boules er en sportsgren, og er designet til enten at være 3 mod 3, 2 mod 2 eller 1 mod 1, men det skal selvfølgelig ikke afholde jer fra at spille i større hold. Spillet starter ved lodtrækning, hvorefter en person fra det ene hold optegner en cirkel, som skal danne ramme for kastested. Samme person kaster den lille kugle ud, hvorefter det handler om at komme tættest på med sit petanque kugle.

Ovenstående regler er forenklet, og passer til hyggespillet i haven. Hvis du er seriøst omkring sporten, så findes der mere dybdegående regler.

petanque kugler