Uanset hvilken by du bor i, er det altid det bedste, at man føler sig tryg. Det gælder for alle aldre, og alle beboere. Det er uanset om du lige er flyttet til byen, eller om du nærmest altid har boet der.

Du kan være med til at sørge for, at andre i din by kan føle sig trygge, nøjagtig som du også ville kunne komme til. Ved at anskaffe en hjertestarter, som er tilgængelig for hele byen, kan I finde tryghed i at vide, at den er nem at få fat i, hvis I er ude for det ubehagelige scenarie.

Sådan kan du tage sagen i egen hånd

Hvis I ikke har en hjertestarter tilgængelig i byen, lige dér hvor I ønsker det, kan I selv anskaffe jer en hjertestarter. Det er mange penge at skulle af med, men der er forskellige måder, hvorpå I både kan få hjertestarteren, men samtidig ikke skulle af med urimeligt mange penge.

I kan blandt andet slå jer sammen, så I deles om at betale for den. I kan også vælge at finde en billig hjertestarter. Det er stadig mange penge at skulle af med, men det kan i bund og grund være med til at redde liv. I kan også vælge at kombinere de to, og slå jer sammen, men samtidig finde den til en god pris.

Hvor skal din hjertestarter placeres?

Det er smart at placere sin hjertestarter et sted, hvor den er tilgængelig for så mange som muligt. Det kan blandt andet være nede i byen, hvis det er en mindre by, som I bor i. Det kan også være ved et idrætscenter.

Bor I i lejlighed, kan I sætte den ude foran døren på selve bygningen. På den måde kan de andre beboere fra de andre bygninger også se den og have mulighed for at få nem adgang til den, hvis det bliver nødvendigt.

Invester i noget som kan gavne hele byen

En hjertestarter kan gavne hele byen. Én måde der kan gøre din hjertestarter til noget det kan gavne hele byen er blandt andet ved at anskaffe sig et udendørsskab til hjertestarteren. Så kan den hænge synligt et sted, så folk ser den når de går forbi.

Det er også vigtigt, at du registrerer din hjertestarter på nettet. Så kan andre også finde ud af, hvor hjertestarteren befinder sig, selv hvis de ikke lige går forbi den til hverdag. På den måde kan din investeringen altså være med til at gavne alle, idet man aldrig ved hvad der sker, hvem det sker for, og hvornår det sker.

Hvordan bruger man en hjertestarter?

En hjertestarter er nem at bruge, og ikke noget man skal frygte. Du skal ikke være bange for at gøre noget forkert. Det eneste du kan gøre forkert, er ved slet ikke at gøre noget. Det fungerer så nemt, så når du trykker på startknappen, vil hjertestarteren selv tale dig igennem, hvad du skal gøre.