billede1

Du husker sikkert de populær Rubiks Cube fra din barndom?! De kunne syntes svære at løse, men stort set alle har på et eller andet tidspunkt givet det forsøg – mere eller mindre helhjertet. Nu er Rubiks Cuben tilbage igen og den kommer i forskellige størrelser og faconer.

Nedenfor kan du læse om hvad en Rubiks Cube er, hvorfor de er blevet populære igen samt deres fleksibilitet, gode tidsfordriv samt hvordan du løser dem.

Hvad er Rubiks Cube?

Hvis du ikke lige husker hvad en Rubiks Cube er, kan de beskrives som små ”terninger” med forskellige farvefelter. Felterne kan skubbes rundt og til siden og farverne mixes og matches. Det er meningen at terningen, eller cuben, skal have den samme farve på hver side for at være løst. Udgaverne komme i dag typisk i Rubiks Cube 4×4, mens standardstørrelsen er 3×3.

Jo flere felter, jo større kompleksitet og dermed jo sværere at løse. Hvis du er nybegynder, kan det være en idé at starte med så få felter som muligt. Man kan dog forberede sig på at der hurtigt går sport i aktiviteten.

Hvorfor er de populære igen?

Der kan være mange grunde til at ting bliver populære igen. Det handler meget om fokus i tiden. Med Rubiks Cube kan man sige at der er tale om underholdning og aktivitet, som er tidløs både i design og i løsning.

Det betyder at den løbende vende tilbage, da den umiddelbart heller ikke har nogle direkte konkurrenter, substitutter eller lignende.

rubiks cube 4x4

Fleksibel aktivitet

Rubiks Cube er nem at tage med på farten, hvilket gør den til en fleksibel aktivitet. Fleksibiliteten ligger også i, at man kan anvende den hvor og når som helst.

Det er dermed lige meget om man sidder hjemme i sofaen eller er på vej på arbejde i toget. Den kan være i tasken og er ikke afhængig af tid og sted. Ligeledes er den ikke elektronisk som så meget andet i denne tid, hvilket for mange er befriende i en yderst digitaliseret verden.

Rubiks Cube er aktivitet for hele familien

Rubiks Cube er en aktivitet for hele familien. Man skal forstå kompleksiteten i terningerne, men ellers er der ingen alderskrav. Ligeledes skan man fortsætter med at samle terninger til langt oppe i alderen. Det er derfor en god disciplin at konkurrere i internt i familien på tværs af både aldersgrupper, køn og meget andet.

Find løsningsvejledninger online
Når man skal løse en Rubiks Cube, skal man være meget heldig for at løse den via tilfældigheder ved bare at sidde og dreje og rotere i terningen. I stedet er der tale om komplekse formler man skal følge for at løse terningen.

De professionelle i Rubiks Cube 4×4 disciplinen har lært formlerne udenad og øver sig blot i at dreje terningerne hurtigt nok til at slå rekorder. Du kan finde formlerne online og det kan som nybegynder være en god idé at sætte sig med en video eller anden demonstration online af, hvordan du starter med at løse terningen.