Ringe til mænd, eller i det hele taget, smykker til mænd, er i bevægelse. Den traditionelle signetring findes stadig, men den er blevet overhalet inden om af alle mulige andre ringe. Signetring er heller ikke længere bare en signetring, den har fået et tvist, og findes nu i mange varianter. Denne artikel handler om ring til mand, havde den handlet om armbånd eller halskæder, ville det ikke havde gjort nogen forskel. Traditionen findes stadig, men der er også et væld af andre, nye, spændende og lækre mande ringe.

Traditionelle mande ringe

To ringe har traditionelt været båret af mænd. Signetring er en ring til mand. Ring til mænd kunne traditionelt kun være signetring og en vielsesring. Vielsesringen var ni ud af ti gange i guld, omkring de tre millimeter i bredden og en let buet profil. Signetringen var en mande ring der ofte gik i arv, fra far til søn. Ud over disse to var der bare ikke mere at komme efter. Mænd gik ikke sådan rundt og smykkede sig. En ring til mand, var enten en arv, eller en vielse.   

Tradition med et tvist – Ring til mand

Ring til mænd kan stadig holde sig inden for traditionen, bortset fra det med arv og vielse. Signetringen lever i bedste velgående. I sin oprindelige udgave, med flotte sten, med symboler og lækre inskriptioner. Ud over signetringen findes der også et hav af andre fede, skønne lækre ringe til mænd. 

Ringe fortæller en historie om personen der bærer dem

Mænd i dag tør godt smykke sig. På samme måde som kvinder, lader de deres smykker fortælle en historie om hvem de er. At de går med smykker fortæller allerede i sig selv en historie. Mænd der bærer ring er hippe, moderne og ikke bange for at udtrykke sig.

Selve ringen fortæller også en historie. Den kan fortælle om formodet status på bankbogen, eller at personen bekymrer sig om planeten, eller at personen ikke er bange for farver, eller en helt anden historie.

Historier kan modsige sig selv

Flere smykker sammen kan blive til selvmodsigelser. De kan fortælle i både øst og vest om holdninger, synspunkter og livsstil der bare ikke stemmer overens. Det kan også opfattes som mystik. Den mystiske person der tilsyneladende bære ring til mænd, der både udtrykker velstand og omtanke for planeten og alt muligt andet, på en og samme tid.

Det kan også være at det bare er to sider af samme sag. Ingen mennesker er kun det ene eller det andet. Vi er alle sammensatte personer.

Tradition og fornyelse kan gå hånd i hånd

I dag er der så stort et udvalg af ringe til mænd, at der både er plads til traditionen og til fornyelsen. Det er også helt legalt for mænd at gå med flere ringe, hvis det er det de har lyst til. Der findes flotte og prangende ringe, som mest er til festlige lejligheder og ringe som du både kan bære til hverdag og til fest.