The Coca-Cola Company er verdensførende læskedrik producent, og er selvfølgelig allermest kendt for deres Coca-Cola, som er at finde på alle hylder i dagligvarebutikker verden over. Den smagsrige sodavand er opfundet i 1886 af en apoteker ved navn John Stith Pemberton, da han prøvede at finde en kur for hovedpine. Resultatet blev en unik sirup, der i blanding med kulsyre og vand er kendt som Coca-Cola.

Sodavands producenten har siden da ikke set sig tilbage, og blev introduceret i Danmark tilbage i 1935. Faktisk blev produktionen indstillet i 1943 på grund af 2. verdenskrig, og kom blev først genåbnet i 1959.

Siden det 21. århundrede har vi set en ændring i læskedrik industrien, eftersom flere forbrugere er blevet bevidst om sundhed og kalorieindtag. Der er meget sukker i en Coca-Cola, og faktisk variere indholdet alt efter hvilket land du har købt colaen. I Danmark er der i en Coca-Cola ca. 11 gram sukker pr. 100 ML, hvilket er normalt for en helt almindelig sodavand.

Siden 2010 har markedet for light sodavand eksploderet, som er en variant uden sukker, der bruger sødemiddel til at gøre sodavanden smagfuld. Coca-Cola har ligeledes været med på den bølge, og har oplevet kæmpe succes med deres Coca-Cola Zero variant.

Coca-Cola Zero Hindbær

coca cola zero hindbær

I 2019 har man nu valgt at introducere en helt ny variant på det danske marked – nemlig en Coca-Cola Zero Hindbær, som et modsvar på Pepsis populære Pepsi Max Cherry. Coca-Cola har førhen prøvet at lave en Cherry variant dog med sukker, som aldrig rigtigt har slået igennem. Noget tyder dog på, at folk ønsker flere light muligheder, som samtidig er søde. En normal Zero giver ikke den samme sødme, som en sukkervariant, og det er her Pepsi har ramt markedet helt rigtigt med deres Max Cherry.

Det er derfor et glimrende valg for The Coca-Cola Company at følge trop med deres nyeste skud på stammen, Zero Hindbær.

Det er et glimrende valg til dig, som gerne vil holde en sund livsstil eller måske tabe dig. Oftest kan det være svært at holde en kur eller lavt kalorieindtag, hvis man ikke må snyde. Det gode ved en light sodavand er, at de ikke indeholder kalorier, men samtidig skal du være opmærksom på at sødemidlerne kan være med til at fremme din sult.