Alle forældre ser frem til den tid, hvor de små børn skal flytte ud af soveværelset igen, så mor og far kan få lidt alenetid sammen igen. At kunne sove for sig selv, uden en lille baby, der tumler rundt mellem sig, det giver en helt anden ro om natten, som man slet ikke kan huske, fra før barnet kom til.

Derfor er det altid en forholdsvis stor begivenhed, når barnet skal sove i sin egen seng, på sit eget værelse, for allerførste gang. De fleste forældre markerer det som en begivenhed. Det bliver dokumenteret til babybogen og diverse sociale medier sikkert også. Bedsteforældrene bliver informeret, og alle parter ser frem til den første nat hver for sig.

baby sengetøj
Smiling baby girl lying on a bed sleeping on blue sheets

Den første nat skal være drømmevenlig

Alle forældre vil selvfølgelig gerne have, at den første nat på eget værelse skal være så god som muligt for deres lille barn. Derfor er der også blevet købt nyt baby sengetøj, så barnet kan sove så komfortabelt og blødt som overhovedet muligt.

Der findes et hav af muligheder, når der skal vælges sengetøj til den lille guldklump. Og der er mange valgmuligheder at sortere igennem og sortere fra, når først man kommer i gang.

En vigtig faktor, som altid bør være en af de første ting, du undersøger, når du skal købe nyt sengetøj til dit barn, det er hvilket materiale, det er lavet af.

Det kan godt være, at forældre ikke er så selektive, når det kommer til eget sengetøj. Der handler det ikke så meget om komfort for at falde i søvn, men mest af alt bare et spørgsmål, om der er en seng med en pude.

Men barnet skal føle sig godt tilpas, for overhovedet at vil ligge i sengen. Derfor kan det være en rigtig god ide, at sengetøjet er lavet af økologiske materialer.

Økologien hjælper nattesøvnen på vej

Økologiske produkter til børneværelset er kommet for at blive. Ikke nok med, at de er gode for miljøet, så er de også behagelige og lækre i kvalitet. Det er noget enhver forældre sætter pris på til børneværelset og til deres børn.

Det er ikke kun børnetøjet, som er økologisk nu om dage. Nu kan børnene også sove i økologi, og blive omfavnet af bløde dyner og puder, som er med til at sørge for en god nats søvn. Måske tænker du, at økologisk sengetøj ikke er så spændende at se på, som de mange andre af almindeligt bomuld? Men her tager du fejl, for selvom baby sengetøjet er økologisk, kan det stadig se flot ud. Bevares, det lille pus kan måske ikke lige komme til at sove med Gurli eller Chase som det første, men de kan komme til at sove blandt stjerner, pingviner, snefnug og andre vidunderlige ting fra naturen.

Alt sammen er med til at hjælpe barnet på rette vej til drømmeland, så alle medlemmer i familien kan få en god nattesøvn. På hver sit værelse, og i hver sin seng.