billede1

Hvis du har kastet dig ud i at fiske, som din nye hobby, så kan det være du på nuværende tidspunkt overvejer at anskaffe dig et par waders. Waders er mere eller mindre uundværligt, hvis du har tænkt dig at fiske fra vand og ikke fra bredden, medmindre våde bukser ikke er noget som genere dig. Hvis fiskeri er noget man kunne tænke sig at give sig i kast med, så er en god fiskestang og et par gode waders, det første der skal styr på.

Waders fås i en del forskellige typer lavet af forskellige materialer og tykkelser. De forskellige waders egner sig til forskellige vejrforhold og pengeforhold.
Waders kan købes i mange friluftsbutikker rundt omkring i landet, hvor det brede udvalg kommer til udtryk. Er man ikke lige heldig at have en god butik i nærheden der sælger waders, så kan man nemt finde et stort og bredt udvalg på diverse webshop, køb billige waders på tilbud her.

kystfiskeri

Køb waders efter vejrforhold

Et at de vigtigste steder man kan starte, når man skal kigge efter waders, er at tænke over under hvilke omstændigheder man ønsker at fiske.

Overordnet er der to slags waders, som det kan være godt at kende forskel på. Der er neopren waders og åndbare waders. Der er flere forskelle på de to typer, neopren waders er typisk meget slidstærke og varme. Det betyder at hvis du har tænkt dig at fiske i foråret, efteråret eller om vinteren i Danmark, så kan det være rigtig rart med et par varme waders. De danske farvande er kølige relativt langt hen på foråret, og bliver dette igen relativt hurtigt henover efteråret, så hvis du står længe i vandet, når du fisker, så bliver man rigtig glad for at have et par varme waders på.
Åndbare waders, har fordelen at de typisk er lettere og mere fleksible at have på, hvilket de fleste synes er rart. Disse waders er de perfekte, hvis du fisker om sommeren, hvor temperaturerne er lune, så er det vigtigt at dine ben kan ånde, så du ikke bliver helt overophedet af at fiske.
Denne slags waders fås i forskellige kvaliteter, her kigger man på antallet af lag i wadersene, jo flere lag dine waders har jo mere slidstærke er de, men omvendt med lidt færre lag bliver de mere åndbare og komfortable, derfor afhænger det i sidste ende af hvad der er vigtigst for dig.

Køb to par waders

Hvis du tænker nu at det stadig er svært at finde ud af hvilken slags waders du skal have, så kan det være du skal gøre som en del fiskere og anskaffe dig to par waders. Det er ikke ualmindeligt at fiskeentusiaster har to sæt waders. Det ene par i neopren som er varme og kan benyttes, når temperaturerne begynder at dale i efteråret, og i det kølige forår. Det andet par waders, i en åndbar version, som man kan holde ud at have på om sommeren, eller hvis man kan lide at fiske andre, lidt lunere steder i Europa.