billede1

Den absolutte og vildeste gimmick til en event, hvor der skal gives en pokal, må være at give en ægte Oscar statuette. Men er det overhovedet være muligt at købe en ægte Oscar statue.

En søgning på internet viser at der har været en Oscar statuette til salg på Ebay og at den hurtig blev solgt til 25.000 dollars. Det viser sig desværre også, at man ikke må købe eller sælge en Oscar statuette og både køber og sælger blev efterfølgende stævnet af oscarakademiet, for at være i besiddelse af statuen. Efterfølgende viste det sig også at statuen var en forfalskning. At være i besiddelse af en forfalskning kan give en bøde på 150.000 dollars hvis akademiet får medhold.

Efter den kedelige historie har oscarakademiet valgt, at modtagerne af en Oscar statuette skal underskrive en kontrakt, at hvis de ikke længere ønsker at eje statuen, skal de sælge den til akademiet for 1 dollars.

Så den umiddelbare mulighed for at komme til at eje en Oscar statuette og bruge den som en gimmick er ikke mulig. Den eneste måde man kan få en Oscar statuette er ved at blive så god en skuespiller at akademiet beslutter at du skal have en.

oscar award

Er der andre muligheder?

Da det ikke på lovligvis er muligt at lave et ægte Oscar statuette køb, men stadig syntes at det kunne være en sjov gimmick, at have en statuette til eventen og bruge den som gave, så er det muligt at få lavet en kopi hos virksomheder, der laver pokaler og medaljer. Det er heldigvis muligt at lave en vellignende kopi og samtidig også sikre sig, at der ikke er tvivl om at det er en kopi, så Oscarakademiet ikke kommer efter en og stævner virksomheden eller at den bliver solgt som en ”ægte” Oscar statuette.

Det kan f.eks. gøres ved at lave den i en anden størrelse eller farve. Det er også muligt at få indgraveret, at det er en kopi et sted på statuen så ingen kan være i tvivl. Det vil være muligt at få råd og vejledning fra virksomhedens medarbejdere, enten via chatfunktionen eller over telefonen.

Logo og Oscar statuetten

Da din Oscar statuette skal bruges som gimmick, er det en god ide at få indgraveret et logo. Dermed sikre du dig at de positive følelser, der er forbundet med at modtage statuen bliver overført til dit firma, hver gang modtageren kigger på statuen. Også længe efter at begivenheden er slut.

Husk også at få indgraveret tid og sted på statuen. Det er også muligt, hvis der skal gives mere end en at få dem indgraveret, så de passer til hver enkelt modtager.

Det er altså ikke muligt at købe en ægte Oscar statuette og bruge den til din event som gimmick. Men det er muligt at købe en kopi og bruge den. Samtidig giver kopien mulighed for at tilpasse den, så den i langt større grad passer til den enkelte modtager og selve eventen.

oscar statuette kopi