billede1

Et sengebord er nærmest uundværlig i de fleste soveværelser. Men hvordan ved du, om du vælger det rette natbord til lige præcis dit soveværelse? Dette vil vi prøve at hjælpe dig med at finde frem til med en lille guide her. Med de helt rigtige sengeborde kan du nemlig nemt kombinere det praktiske med det æstetiske.

1. skridt: Mål op

Den første ting du skal gøre, når du skal finde det rette sengebord, er at måle op. Hvor stort et bord har du plads til? Og behov for? Skal du bare have en lampe stående og et sted, hvor du kan lægge din mobil, så den kan oplade om natten? Eller har du en del flere ting, du gerne vil have tæt på dig inden sengetid? Det er altså vigtigt at have styr på, hvad du har brug for – og hvad du har plads til selvfølgelig.

En god tommelfingerregel i forhold til højden på et sengebord er, at det skal være ca. lige så højt som din madras. På den måde får du bordet på linje med sengen og kan nemt komme til dine ting derpå.

En anden ting i forhold til at måle op, så du får den rette størrelse natbord, er at overveje om det skal være væghængt eller stående på jorden. Det væghængte bord fylder ikke så meget, så hvis du har et lille soveværelse, er det oplagt at vælge det. Hvis du derimod har brug for mere plads til dine ting, er et stående natbord det oplagte valg, da det ofte er større.

2. skridt: Vælg materiale

Når du har fået målt ordentlig op, og er kommet frem til den størrelse, du vil have sengebordet i, er næste ting at overveje, hvilket materiale du vil have bordet i. Her er der rigtig mange muligheder at vælge imellem – det kan være alt lige fra egetræ til metal til glas. Når du skal vælge materiale, er det er en god idé at kigge på resten af soveværelset. Vil du have, at sengebordene skal matche til sengen? Eller vil du heller have nogle borde, der skiller sig ud? Valget er op til dig og din smag.

natbord

3. skridt: Vælg farve

Det 3. skridt går ud på at vælge hvilken farve, eller farver, du vil have sengebordet i. Hvis du skal have fat i to sengeborde, er det også værd at overveje, om du vil have dem i samme farve eller ej. Det kan sagtens fungere, hvis du vælger sengeborde i forskellige farver, så længe resten af rummet er forholdsvis neutralt. Hvis du dog foretrækker et ensartet look i dit soveværelse, er det oplagt at vælge natborde, der er i samme farve som sengerammen – så er du sikret et roligt udtryk.

Der findes heldigvis et utal af farver at vælge imellem, så du kan rolig være sikker på, at du skal nok finde et sengebord i lige præcis den farve, du vil have.

4. skridt: Sæt et budget

Nu hvor du er kommet frem til den rette størrelse, materiale og farve så kommer det sidste skridt: at sætte et budget. Hvor meget er du egentlig villig til at bruge på nogle nye sengeborde? Hav i overvejelserne, at sengeborde kan følge dig i mange år, og det er ikke lige den ting, der ofte bliver skiftet ud. Så nogle gange kan det bestemt godt være det værd at bruge lidt ekstra – og dermed være sikker på, at kvaliteten af sengebordet er højt, og du kan beholde det i mange år frem.

Vi håber, at denne lille guide kan hjælpe dig med at finde de helt rette sengeborde til dit soveværelse, som du kan få glæde af i mange år frem.