Når foråret nærmer sig, begynder mange at tænke på at gøre haven og terrassen sommerklar. Den har ligget brak hele vinteren, og mange synes at deres have trænger til en kærlig hånd, inden den er klar til at indtage den første lune sommerdag. Overvej nogle enkle men virkefulde tiltag, og du får skabt dig et skønt udemiljø til sommer.

Terrassen –her samles man om hyggen

Terrassen er for mange der hvor man samles om hyggen. Det er her man griller og tager en drink inden maden, og det er her man drikker morgenkaffe. Der er nogle ting, der skal være klar, før terrassen er indbydende at indtage. Mange oplever at der efter en hel vinter lige skal renses fliser eller træplanker, før terrassen bliver fin. Måske ønsker du også et par nye krukker med blomster eller stedsegrønt. Disse kan bruges til at skærme af og skabe læ. Hvis du ikke allerede har en parasol, kan det være en ide at investere i en, til de dage hvor solen bager allermest. Den rette parasolfod er alfa og omega, da den skal kunne bære vægten af din parasol. Se den originale parasolfod på  www.mybaser.dk. Den rigtige parasolfod er vigtig, da den sørger for, at parasollen ikke drejer rundt i vinden. En parasolfod med sandsække er nem at flytte rundt, så man altid har skygge. Man tager bare én sandsæk ad gangen og flytter. På den måde kan du nemt og bekvemt flytte skyggen med rundt.

kvinde på terrasse

Indret haven med dufte og spiselige ting

Måske har du en tilgroet have med alle de blomster og træer du gerne vil have. Men hvis det ikke er tilfældet, er det nu du skal planlægge din have til sommeren. Måske vil du gerne have en urtehave med lækre grøntsager og frisk frugt. Det kan også være at du drømmer om en velduftende have, hvor du kan gå på havevandring om aften og dufte alle de fine blomster. Uanset hvilken slags have du drømmer om, er det en god ide at være på forkant, og allerede nu planlægge den. Hvis du har børn, så overvej om børnene kan være med. Både i planlægningen og også i udførslen. Lad dem fortælle hvilke blomster og hvilke afgrøder de drømmer om. På den måde bliver haven for alle.

Skab et sjovt udemiljø til børnene

Børn elsker at være ude og de elsker at røre sig. Hvis du ikke allerede har legehus eller gyngestativ, hvorfor så ikke planlægge et rigtig fedt udemiljø til ungerne? Måske kan du få lavet noget, der er lidt ud over det sædvanlige. Måske er der plads til en hjemmelavet svævebane eller et stort legestativ. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænsen. Dine børn vil elske dig for ikke at have glemt dem i indretningen af haven. En god parasol med parasolfod kan også flyttes ned i haven og skabe skygge over badebassinet en varm sommerdag. Så planlæg allerede nu hvordan din have skal indrettes, så kommer du helt sikkert i mål.