Badeværelset er et af de dyreste rum at renovere. Det er også et af de sværeste, da der er mange regler, der skal overholdes. Ofte ender det med at blive et af de kedeligste rum. Læs med her og få inspiration til renoveringen af dit badeværelse.

https://flisebent.dk/


Gør-det-selv badeværelse

Badeværelset er et af de mest komplicerede rum at renovere. Du kan gøre meget selv, men du skal være opmærksom på at overholde reglerne i forhold til indretning af vådrum, ligesom der er flere opgaver, som kun kan udføres af autoriserede håndværkere. Det drejer som om el-, vvs- og kloakarbejder. Resten må du gerne selv udføre. Det kan dog blive en temmelig dyr affære, hvis der er arbejder på badeværelset, som ikke bliver udført korrekt. Det er både besværligt og dyrt at gøre om. Ønsker du selv at stå for byggeriet kan du med fordel søge inspiration til materialer og farver med mere. Gå på nettet og søg inspiration eller besøg Flise Bents fliser (badeværelse showroom) eller andre steder, hvor du kan få brugbare input.

Indret med fliser

Badeværelset er ikke altid det rum, vi bruger mest tid på at indrette. Toilettet ser oftest ud som andre toiletter, og det er sjældent, man bruger lige så meget krudt på at friske badeværelset op, som vi bruger på stuen. Måske fordi vi synes, at det er mere besværligt? Det behøver heldigvis ikke at være så svært. Prøv for eksempel at indrette med fliser. Krydr dit hvide badeværelse med et smukt flisegulv med mønstrede fliser for at skabe kontrast. Eller hvad med et terrazzogulv? I dag fås det ikke kun i de klassiske sorte, grå og brune nuancer, men også i rødlige, som for eksempel Terrazzo Diavolo Rosso eller Terrazzo Salmone. Du kan også bruge fliserne som dekoration på væggen. Enten som en panelbeklædning, hvor væggen fra gulvet og ca. halvvejs op bliver brudt af farvede fliser, for eksempel små mosaikfliser i lige den farve, som du ønsker. Du kan også skifte de efterhånden meget almindelige grå fliser, som findes i mange moderne huse, ud med mere eksklusive fliser i marmorlook.

Vær kreativ i din indretning

Der er også andre måder, du kan indrette dit badeværelse på og give det et kreativt look. Hvorfor ikke sætte mere utraditionelle elementer ind på badeværelset? Grønne planter i vindueskarmen eller sæt en lampe op, som ikke er en typisk badeværelseslampe. Du skal blot være opmærksom på, at alt hvad du sætter ud på dit badeværelse, skal kunne tåle fugten fra badet. Miljøet på et badeværelse kan nemlig være hårdt mod interiøret. Du kan også skabe wellness-stemning på dit badeværelse med flotte stearinlys, der er både dekorative og kan bruges til at skabe en hyggelig stemning. Du kan også skabe personlighed på dit badeværelse. For eksempel ved at lave din egen håndklædeholder af resttræ. Ligesom du kan skifte et enkelt element, som en vandhane eller en håndvask, ud med en designet en af slagsen. Det kan bryde det meget traditionelle og kedelige look, der ofte kan præge standardiserede badeværelser.