billede1

Foder er ikke bare foder. Der er meget at tage stilling til, hvis du skal finde det rette foder til din kanin, og sikre sig, at den får alle de vitaminer og den ernæring, som den har brug for. Det behøver ikke at være dyrt, men det kan være en god idé at undersøge, hvilke vitaminer, din kanin egentlig får, hvis du gerne vil sikre den et sundt helbred og en god, lang levetid.

Sørg for en varieret kost til din kanin

Mange tænker ikke videre over kaninfoder, når de vælger at skaffe sig en eller flere kaniner eller andre dyr. Måske tænker man, at den kan få nogle rester, salatblade og andet grønt fra haven. En gulerod i ny og næ. Det er da også en god idé at give kaninen frisk mad, der minder om det, den ville kunne spise i naturen.

Det er dog stadig vigtigt at supplere den friske, lækre mad med noget, der giver din kanin det, den har brug for, for at kunne opretholde energien, immunforsvaret og helbredet generelt. Dette kan du sørge for, ved at sikre dig, at kaninen spiser den rette hø og kaninfoder, og en tilpas mængde, før du lader den guffe gulerødder og andet.

For selvom gulerødder utvivlsomt er gode for kaninen, er det vigtigt at skabe variation, og sørge for at kaninen får den helt rigtige sammensætning af vitaminer og ernæring.

er

Søg information online

Det er altid en god metode, når man skal vide noget om ernæring og kaninfoder, at kigge rundt på nettet. Der er utallige blogs, artikler og opslagssider tilgængelige med masser af god, brugbar information om, hvordan du bedst fodrer din kanin.

Gå derfor på jagt efter gode råd og tips, og husk på, at det er vigtigt at få forskelligt input. Du kan også tage ned i din lokale dyrehandler og spørge ind til, hvordan de ville anbefale dig at sammensætte din kanins kost.

Det er dog vigtigt at huske på, at det foder, de forsøger at sælge dig i den lokale dyrehandler, ikke nødvendigvis er den bedste eller billigste på markedet. Godt kaninfoder behøver nemlig ikke at koste alverden. Der kan altså være mange penge at spare ved at finde en god, billig og troværdig forhandler på nettet, som kan fodre dig med godt kvalitetsfoder til billige priser.

Rådgivningen fra din lokale dyrehandler kan dog være brugbar under alle omstændigheder, ligesom den ekspertise, du kan finde på nettet eller i bøger.

Det kan være fint at tænke på sin økonomi, når du handler efter kaninfoder, men den vigtigste faktor burde nu engang være din elskede kanin. Det gælder om at sammensætte den bedste kost, som kan gøre din kanin så sund så muligt, så den kan være glad og leve et godt og langt liv.

Når kaninen bor hos dig, har den ikke mulighed for selv at finde sin føde i naturen, og det er derfor din opgave at sørge for, at den får det rette kaninfoder.