Der er uendelig mange fordele ved at udleje sit sommerhus. Rent økonomisk kan du få gevinst ud af det. Samtidig er det også muligt at bytte med andre folks sommerhuse eller hjem inde og udenfor Danmark. Selvfølgelig er der lige nu ikke meget mulighed for at tage til udlandet. Men lysten og trangen til at sidde i et hyggeligt sommerhus, har nok sjældent været større for de fleste danskere.

Det geniale ved bundfradrag sommerhusudlejning

Du har som sommerhusejer og – udlejer mulighed for at kunne spare nogle penge i skat. Det vil sige, at du ikke behøver at betale skat af nogle af de penge, du tjener, når du udlejer dit sommerhus og dets grund til andre folk. Indtil du har tjent et hvis beløb. Så skal du betale skat, ligesom vi også nogle gange i arbejdsforbindelser har et hvis beløb vi må trække fra i skat, inden vi når op på et hvis beløb, ofte omkring 40-45.000. Det afhænger af, hvor du lige er livet og selvfølgelig din indtægt.

Der er ganske enkelt tale om det, der kaldes bundfradrag ved sommerhusudlejning. Det er rigtig mange mennesker bekendte med, men der er også nogle, som ikke er. Det kan holde folk fra at udleje deres sommerhuse. Især, hvis de har et sommerhus, der kræver en højere udlejningspris.

bundfradraget varierer år fra år. I 2021 kan du få et bundfradrag på 42.7000. Du skal ikke betale til skat, før din lejeindtægt når op på 42.7000. Gør dig klogere og se mulighederne for beskatning og bundfradrag ved udlejning af sommerhus her. Via hjemmeside bliver du hjulpet til at få fradraget vedtaget via et smart online bookingsystem.

slapper af i sommerhus

Billigt og fordelagtigt for alle parter

Det er er ofte en meget billigere måde at leje sig ind i et sommerhus en uge eller nogle dage får lejerne af et sommerhus, end at tage på ferie langt væk i udlandet. Ofte vil flybillet, togbillet eller bare benzinpenge løbe op, og der vil blive brugt mange penge på andre eventuelle indkøb, hvor du ved at leje et sommerhus ofte vil få så mange ting med I kan bruge, der står og tilhører sommerhuset.

Rigtig mange sommerhusejere kan også få en økonomisk gevinst, der er herlig, ved at udleje deres sommerhus, mens du eventuelt selv er et andet sted henne på ferie. Med et bundfradrag angående sommerhusudlejning, er det hvert fald ikke så ringe endda.

Eller man kan benytte sig af at bytte med en anden families sommerhus i den anden ende af landet eller helt i udlandet. Det er en rigtig spændende oplevelse, synes mange. Og en billigere måde for alle parter at gøre det på. En win-win situation.

Nærværet og roen

Rigtig mange foretrækker sommerhusferien, fordi de føler, de kommer ned i sådan et roligt tempo. Det kan for mange være tiltrækkende i en travl og hektisk hverdag. Med en verden, der er ramt af en corona-pandemi, er der heller ikke meget, som har åbent ude i verden. Ligeledes har vi vænnet os til at være utrolig meget overladt til os selv og de nærmeste. Det har får mange ført til små hyggeprojekter. Vi har vist alle bemærket strikke-tendensen og lignende. Ligeledes har mange vænnet sig til at se en masse gode film og læse en masse gode bøger. Det kunne tænkes at en af grundene til at sommerhuse er blevet utrolig populær i denne tid måske hænger sammen med, at denne form for fordybelse i sine interesser har der aldrig været mere tid til og mere mening i at gøre.