Når man har børn og de begynder at vokse op, så kan de mere og mere passe sig selv. Det gør det markant lettere, at man som forælder ikke skal være omkring dem 100% af tiden og, at de kan underholde sig selv, i hvert fald bare en lille smule, med enten TV, spillemaskiner eller med noget legetøj.

Men selvom dit barn godt kan underholde sig selv, så er det stadig vigtigt, uanset om dit barn er 4 år eller 10 år, at du og dit barn har en stærk nærkontakt og, at I laver aktiviteter sammen.

Kan man samtidig bruge de aktiviteter man laver sammen, til at hjælpe sit barns udvikling, så er det en bonus man tager med.

legetøj til børn

Lego er perfekt til at hjælpe med dit barns udvikling

Noget af det mest populære legetøj til børn er Lego. Det er rigtig sjovt, både at få lov til at samle sit legetøj, og så kunne lege med det efterfølgende.  En af de meget populære Lego-serier er Ninjago.

Grunden til at Ninjago er populært, er fordi Ninjago ikke alene er byggelegetøj, men at der også er en animeret Ninjago Tv-serie, der handler om Lego-karaktererne fra Ninjago. Det gør, at børnene bliver mere investerede, fordi de så selv kan få karaktererne til at komme til live med deres Ninjago Lego.

Men generelt, så er Lego et rigtig godt legetøj, fordi der også er et element af læring involveret i Lego.

Når børn skal samle Lego, så lærer de først og fremmest at følge en samle-manual. Det vil sige, at de lærer at afkode et system (manualen) og derefter at overføre det til at sammensætte Legoklodserne.

De lærer samtidig at tænke i systemer eller typer af sammenhænge. Det kan hjælpe dem i deres kognitive udvikling, hvilket kun er et plus.

Start let og gør det gradvist mere avanceret

En rigtig god idé når man skal i gang med at lege med Lego sammen med sit barn, er at starte let, så dit barn kan få en idé om, hvordan hele systemet fungerer.

Det giver dit barn mulighed for at lære, hvordan Lego fungerer, og starte med at give dem en succesoplevelse med Lego.

Herefter kan man så gradvist begynde at investere i Lego der er mere avanceret, så barnet stadig synes at det er sjovt, og at det ikke bliver for nemt alt for hurtigt. Fornævnte Ninjago hører til i den lidt mere avancerede ende for de fleste produkter i den serie, så Ninjago skal nok ikke være det første Lego dit barn giver sig i kast med.

Dermed sagt, så er Ninjago Lego en rigtig god måde at skrue lidt op for læringskurven for dit barn. Det vigtigste er her, at man giver sit barn en rigtig mulighed for at samle sit Lego selv. Som forælder skal man ikke hoppe ind og tage over, men måske give hjælp her og der, så barnet selv får lov til at samle sin Ninjago eller andet Lego.