billede1

Ting forandrer sig hele tiden. Det gælder vores sociale liv, vores omgang med internet, vores madvaner og vores rejsevaner. Det gælder også mange andre ting. Men et af de steder, hvor man virkelig kan se, at der er sket en udvikling, er når det kommer til arbejdspladsen.

Langt de fleste danskere går stadigvæk på helt normalt arbejde på et kontor eller en institution, hvor de sidder sammen med kolleger eller omgås kunder hele dagen. Her er der allerede faciliteter, som man automatisk bliver en del af. Men mange er også i høj grad begyndt at skabe deres eget job. Og her er et af vilkårene typisk, at man arbejder hjemmefra.

Hjemmearbejde kræver et godt hjemmekontor

Når man arbejder hjemmefra, så betyder det ofte, at man er sin egen chef. Man kan selv styre sine arbejdstider, og man kan selv kontrollere de opgaver, man sidder med. Det tiltaler mange. Men formatet med hjemmearbejde har også sine ulemper.

For eksempel er der ikke allerede indrettet et kontor med alle de nødvendige fornødenheder til én. Det er man selv nødt til at finde ud af og tage stilling til. Og når man skal indrette et godt hjemmekontor, er der en række parametre, man skal tage hensyn til.

flot lammeskind

Tænk over komforten – overvej lammeskind som materialevalg

En af de vigtigste aspekter ved et godt kontor derhjemme er komforten. Det er vigtigt at tænke over, at man har det godt og især at man sidder behageligt. Det behøver ikke være dyrt – for eksempel kan man investere i et lammeskind tilbud eller nogle behagelige puder til kontorstolen.

Det kan også være, at komfort kommer af nogle helt andre ting. For eksempel muligheden for at skifte, hvor man sidder henne – eller muligheden for at strække ud og hvilke sig på en sofa eller en lænestol. Komfort kan også opstå, når man gør rummet hyggeligt.

Sæt et personligt præg på tingene

Når et sted er hyggeligt, så skaber det en bedre atmosfære. Og en god atmosfære er uden tvivl fremmende for et godt arbejdsmiljø og mere produktivitet. Derfor kan man med fordel tænke over, hvad hygge handler om for netop en selv.

For nogle er det måske noget med at fylde vægge eller hylder med billeder af familie og venner. Andre går mere op i æstetikken og kan godt lide, at der er blomster eller andre forskønnende ting. Og for andre igen er det de rene linjer og minimalismen, der tæller.

Prioritér ergonomi

Når man sidder på sit hjemmekontor hele dagen, kan det godt være hårdt for kroppen. Man bruger mange timer i den samme stilling, og man aktiverer hele tiden de samme muskler. Det er svært at undgå, men man kan sagtens forebygge skader og slid.

Her er det en fordel at opprioritere ergonomiske møbler og produkter, når man indretter sit kontor. Dette tæller for eksempel en god kontorstol, et hæve-sænkebord og måske en computermus med et særligt greb. Det er de små ting, der er med til at gøre forskellen her.