billede1

Sommeren er lige over os, og det betyder at mange byboere de sidste par måneder har været i fuld gang med at gøre altanen sommerklar. Der bliver indkøbt diverse ting ind som er med til at gøre altanen ekstra hyggelige. Man kan med få elementer hurtigt sørge for at altanen virker som en forlængelse af lejligheden. Der kommer her et par eksempler på, hvordan din altan kan blive sommerklar, med ganske få ting som en hængekøje, træer og tæpper.

Afslappende møbler

En af de absolut vigtigste elementer er at der er nogle møbler, som er indbydende at sætte eller ligge sig i. Her har man flere forskellige muligheder. Man kan vælge det helt klassiske cafesæt, det vil passe ind de fleste steder, men er du en af de heldige der har lidt mere udendørsplads at gøre godt med, så er en hængekøje helt sikkert noget du skal overveje. En hængekøje kan være den ting der gør at altanen også indbyder til at lægge sig derud i stedet for at ligge i sofaen.

Hvis man har pladsen, er det slet ikke umuligt at hænge en hængekøje op, de fås nemlig i mange størrelser og længder. Med mindre man har en tagterrasse, så kan man forestille at det nok er en god ide at vælge en hængekøje, som er lidt mindre i størrelsen. Det gode ved en hængekøje er, at du nemt kan få den til at passe ind i den stil din indretning har indenfor. Er en hængekøje ikke lige noget for dig, så kan man fordel vælge at anskaffe sig et loungemøbel, som man kan sidde behageligt i og læse en bog.

indendørs hængekøje

Din helt egen oase

Du kæmper måske med at få skabt den hjemmelige stemning på altanen, det kan nemlig godt være svært. Men det er fordi der er mange som ikke tænker over at tage nogle indendørs elementer udenfor. Selvom du med en hængekøje er godt på vej til hyggen, som kan du med fordel, bruge udendørs tæpper. Udendørs tæpper gør virkelige meget. Her kan det blive rigtig stilrent, hvis du vælger en hængekøje og et tæppe som har et godt samspil. Man kan vælge at gå den sikre vej, ved at holde sig i neutrale farver, ved for eksempel at få en hængekøje i en naturhvid, og vælge udendørs tæpper i noget bambus flet. Har du lidt mere blod på tanden, så kan man skabe en helt sydeuropæisk stemning, ved at vælge blå og turkise farver, og måske noget orange eller gult.

Den sidste ting der mangler før fin altan, bliver til din helt egen oase, er at du får nogle planter og træer. Det er nok ikke gået nogens næse forbi at grønne planter er meget populære i indretningen i øjeblikket, men det gælder faktisk både ude og inde. Noget der gør sig godt her til sommer, kan være små træer, for eksempel oliventræer og citrustræer, er rigtig gode da de ikke behøver at blive voldsomt store. Med disse ting kan du være sikker på, at det vil være en fornøjelse at ligge i din hængekøje og nyde synet af træer og tæpper.