Kæledyr er fantastiske væsner, der bringer masser af liv og glæde til en husholdning. Vi vil hellere end gerne have kæledyrene indenfor i huset, men det kan også blive et irritationsmoment, hvis katten begynder at ødelægge ting i hjemmet.

En af kattens helt naturlige måder at markere sit territorium på, er ved at hvæsse sine klør i diverse genstande. Vi vil gerne have at katten føler sig hjemme og har det godt i sine omgivelser, men det skal helst ikke gå ud over inventaret.

Derfor er det en genial idé at investere i et kradsetræ, som giver et frirum for katten, hvor den kan få lov til at følge sin natur.

Undgå ødelagte møbler

Som allerede nævnt, er det en helt naturlig adfærd for katte at hvæsse deres klør, og det er ikke en adfærd, som ejere behøver at bekymre sig om. Det bør ikke opfattes som aggressivitet eller dårlig adfærd, når katten endnu engang begynder at flænse din yndlingsstol. Det viser simpelthen bare at det er her, den hører til, ved at bruge møblerne som kradsetræ.

Men man kan heller ikke komme udenom, at det er irriterende, når katten har haft kløerne i samtlige møbler i hjemmet.

En af måderne, at få sin kat til at holde op med at hvæsse klør rundt omkring i døre eller møbler, er ved at tilbyde mulighed for at bruge et kradsetræ i stedet.

lyst kradsetræ

Lad katten markere hele sit territorium

For mange, kan det sagtens være rigeligt at købe et enkelt kradsetræ, som katten kan benytte. Hvis man derimod gerne vil gøre det lidt ekstra luksuriøst, for husets pelsede beboer, så kan man prøve at stille et kradsetræ i flere af husets rum.

Katten vil rigtig gerne gøre opmærksom på, hvad der er dens territorium, og det kan derfor også nogle gange ske, at katten hvæsser sine klør i flere af husets rum.

Ved at stille flere kradsetræer rundt om i huset, for du skabt en masse kradsemiljøer, som giver katten langt flere muligheder. Din kat vil elske dig for det, og virkelig føle at den hører hjemme i huset.

Oplæring af katten

Selvom vi gør hvad vi kan for både at redde møblerne, og gøre katten glad og tryg, er det ikke altid, at det går så let, når der skal indføres et kradsetræ.

Start med at sikre dig, at kradsetræet står stabilt, og at det har den rigtige størrelse, hvor katten rigtigt kan strække sig ud. Katten vil ofte gerne markere på de steder, hvor dens ejere opholder sig mest.

Lad det nyindkøbte kradsetræ spille en central rolle, i de rum du ønsker. Senere hen, når katten har vendt sig til sit kradsetræ, så kan det flyttes til et mere perifert sted i lokalet.

Det handler om at skabe positiv stemning omkring det nye kradsested. Brug gerne området, omkring kattens kradsetræ, til at fodre og lege med din kat.

Hvis du stadig ikke kan få din kat til at benytte det nye kradsemiljø, så findes der produkter på markedet, som man kan bruge til at spraye på kradsetræet, så katten finder det mere tiltalende.