Der er mange som har et ambivalent forhold til den bitre drik gin. Nogle er vilde med den, mens andre ikke bryder sig om den. Det kan for nogle smage lidt for meget af enebær, som er det, der er med til at give den karakteristiske smag, som nogle synes smager af grantræer.

Der er mange holdninger til drikken, ikke desto mindre er den enormt populær i kulturen og i hjemmet. Hvorfor så ikke få nogle smukke glas til din gin, så man rigtig kan imponere sine gæster.

Overvejelser inden man køber

Inden man køber sine ginglas, skal man overveje, hvilke type af drinks man gerne vil have i den. Hvis man er typen, som godt kan lide at lade spiritussen tale for sig selv uden så meget pynt, kan man overveje nogle af de mindre glas. Dette indbyder nemlig til, at man virkelig får mulighed for at få den fulde smag ud af ginnen.

Er man derimod mere til at blande sin gin op med læskende drikke eller andre typer af alkohol, så kan man vælge et højere eller større ginglas. De fleste ginglas kommer på en høj stil og en fyldig og rundelig overdel.

Gin er også af de typer alkohol, hvor pynt især bliver brugt, når der skal laves drinks. Alene den klassiske G&T kommer som regel med en skive citron, men det ses også, at man vælger at komme en skive agurk eller sågar peber i drinken.

Der er mange muligheder, men det er værd at overveje, hvilken funktion ens ginglas skal have, før man køber dem.

tonic

Hvilke drinks kan man lave?

Som tidligere beskrevet er der ufattelig mange muligheder, når det kommer til gin. Det er blevet enormt moderne at drikke gin, og der gives i stride strømme julekalendere og mors- og farsdagsgaver væk, hvor man kan prøve at smage en masse forskellige typer af gin. Der er derfor næsten lige så mange drinksmuligheder, som der er gin.

Dog vil nogle mene, at en drink med gin kun er så god, som det den bliver blandet op med. Det betyder altså, at hvis man har flottet sig med en rigtig lækker og dyr gin, så skal man ikke gå ned og købe den billigste tonic, man kan finde. En god gin fortjener den rette opblanding.

Det er især blevet populært blandt unge at drikke en Gin Hass i stedet for dens forfader Gin and Tonic. Her bliver det bitre element, som mange ikke bryder sig om, udskiftet med den søde mangosirup samt en citronsodavand. Sammen med den let bitre gin giver det en smagspalette, hvor det hele er dækket ind, og det falder tilsyneladende i manges smag.

Er man dog stadigvæk til den klassiske Gin og Tonic er det vigtigt, at med en så enkel drink, så er det nærmest et krav, at ingredienserne er exceptionelle. Der er derfor en masse, man kan servere for sine gæster, når man har fået nogle nye glas til gin.