billede1

Hvis du er i gang med det helt store byg-selv projekt på terrassen, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i placeringen af terrassen, så du får sol og læ. Desuden er det vigtigt, at du giver dine terrassebrædder en god grunding, så de holder i længere tid.

Når du har planlagt arbejdet af terrassen, er du klar til at gå i gang med det store projekt.  

Grundmaling af terrassebrædder

Når du skal bygge din træterrasse, er det vigtigt at finde nogle træbrædder, der holder i flere år. Den danske træsort lærk egner sig specielt godt til terrassen. Der findes også mange gode eksotiske brædder, der passer godt til træterrassen. En af de meget populære eksotiske træsorter er teaktræ. Det har en flot og mørk glød, der vil se godt ud på terrassen. Mahogni er også en eksotisk træsort, der passer godt ind på terrassen. Den er lidt lysere i farven end teaktræ.

Du kan finde de helt rigtige terrassebrædder i et byggecenter. Her har du mulighed for at få rådgivning, så du finder den helt rigtige træsort til det store byggeprojekt. Det er desuden vigtigt, at du giver brædderne en grunding. Det gør, at terrassen holder i længere tid. Brædderne kan nemlig hurtigt blive slidt, hvis ikke de vedligeholdes.    

Placeringen af terrassen

Inden du går i gang med det helt store byggeprojekt af træterrassen, er det vigtigt at overveje placeringen af terrassen. Du skal tænke på, hvornår du regner med at bruge terrassen. På den måde kan du vælge et sted, hvor solen er til stede. Hvis du vil bruge terrassen til din morgenkaffe, skal du placere terrassen der, hvor solen skinner om morgenen. Vil du hellere sidde på terrassen under aftensmaden, skal du placere terrassen efter solen om aftenen.

Det er desuden vigtigt at overveje, om der også er godt med læ, der hvor du placerer terrassen. Det er rarest at opholde sig et sted, hvor der både er læ og varme. Det kan også være en god idé, hvis terrassen placeres et sted, hvor solen har varmet i noget tid. Hvis der er en mur tæt ved terrassen, vil den nemlig blive opvarmet af solen. Den opvarmede mur kan altså være med til at holde terrassen varm lidt efter, at solen er gået ned.    

Stabilt underlag under terrassen

Når du skal til at bygge terrassen, er det vigtigt, at der er et stabilt underlag. Hvis der er huller i jorden, kan terrassen komme til at gynge, når den er bygget færdig. Det ville være ærgerligt at have brugt alle kræfterne på byggeprojektet, hvis det færdige resultat er ustabilt. Du skal altså sørge for et godt fundament til dine terrassebrædder.   

Fald væk fra huset

Det er vigtigt, at terrassen ikke bliver placeret med et fald ned mod huset. Det vil gøre, at regnvandet siver ind mod huset, når det regner. I Danmark kan det være svært at forudsige vejret, så det er vigtigt, at terrassen placeres med et fald væk fra huset.