Mennesker har en naturlig trang til at udtrykke sig selv, og det har vi haft siden tidernes morgen. Fra de første hulemandstegninger til dit valg af maling til dit hjem; det er alt sammen noget, der fortæller noget om det enkelte menneske.

Mal med livets farver

Som sagt er vigtigt, menneskeligt og naturligt at udtrykke sig selv, men det kan være svært at gøre i sin hverdag som voksen. Som barn er dagen fyldt med leg og kreative aktiviteter, som man udtrykker sig igennem, men den slags ting møder man sjældent i voksenlivet, medmindre man aktivt søger det. Derfor udtrykker mange voksne sig, bevidst og ubevidst, igennem deres hjem. Dit valg af maling og farver fortæller altid noget om dig.

Pangfarver

Kan du godt lide pangfarver i dit hjem? Nogle mennesker vælger maling i stærke og klare farver, så hjemmet bliver en hel regnbue. Det fortæller, at du er en person, der er frisk, energisk og modig. Du er ikke bange for at gå imod strømmen, og du har dit eget sind med dine egne ideer og meninger. Du er meget selvstændig, og du har stor tillid til dine egne valg. Vælger du maling i pangfarver, har du måske også lidt barnlige tendenser, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting; leg har ikke en alder.

gul maling

Neutrale farver

Langt de fleste hjem har neutrale farver, når det handler om maling. Hvide vægge fortæller ikke meget om en person, fordi hvide vægge ofte handler om et praktisk formål mere end at udtrykke sig selv, hvilket i sig selv også fortæller lidt om en person. Men vælger du neutrale farver som beige, lysegrå eller lignende, viser det, at du godt kan lide at holde orden i tingene, men du er heller ikke bange for at sætte dit eget præg på tilværelsen.

Pastelfarver

Pastelfarvet og lyst maling har også sit eget budskab om dig. Det betyder ofte, at du er en meget mild person, der godt kan lide ro og fred i hjemmet og i sindet. Du kan måske virke passiv for dem, der ikke kender dig, men i virkeligheden er det bare fordi, du ikke har et særlig stort behov for at involvere dig og for at få opmærksomhed. Malingen i dit hjem passer til din personlighed; blid og behagelig.

Mønstre

Er dit hjem fyldt med mønstre? I så fald er du nok en person, der godt kan lide, når der er lidt fart på. Du er god til at holde overblik og arbejder godt under pres, og du har ikke noget imod at være midtpunkt. Dit valg af maling viser, at du har din helt egen mening, og du er ikke bleg for at dele den.

Maling til dig

Som du kan se, kan man tolke på en persons valg af farver. Det er jo ikke garanteret, at fortolkningen passer perfekt på personen, men farvevalget har altså stadig noget at sige. Kig dig om i dit hjem; hvad tror du, dine valg af farve og maling kan sige om dig?