Intet står skarpt som helt nylagte fliser, der endnu ikke er præget af vind og vejr og stadig har deres oprindelige farve – og hvis du bruger de rigtige midler fra starten, kan de blive ved med at se sådan ud i mange år. En god fliseimprægnering beskytter dine fliser fra elementernes rasen og sparer dig for timers arbejde med fliserensning. Var du ikke klar over dette, dengang fliserne blev lagt, og står du nu og river dig selv i håret? Så fortvivl ikke. Der er stadig hjælp at hente og penge at spare. F.eks. tilbyder Renoverflade.dk professionel fliserens til en overkommelig pris – og er du smart og overholder serviceinfo og vælger fliseimprægnering til, giver de 10 års garanti. Læs mere om de mange fordele ved fliserens lige her på siden.

Fliseimprægnering giver længere levetid

Som vi også nævnte ovenfor, så giver fliserens med efterfølgende imprægnering dine fliser en betydeligt længere levetid. Hvis du som mange andre ikke fik imprægneret dine fliser fra starten, er dine fliser lige nu utroligt sårbare over for vækster, pest og lignende. Over årene vil ubeskyttede fliser, som ikke renses ofte nok, risikere at få flisepest, alger, ukrudt eller mos. Derudover er frostsprængninger også en risiko, du løber, hvis du ikke beskytter dine fliser mod elementerne. Alt i alt ville vi helt klart anbefale dig at investere i fliseimprægnering, efter du har fået dine fliser renset. Derved giver du dig selv væsentligt mere tid at løbe på, inden du behøver at løfte en finger for at vedligeholde dine fliser – og så er der lige pludselig tid til et hav af andre projekter.

rene fliser

Brug mindre tid på fliserensning

Selvom det kan lyde selvmodsigende, så sparer du faktisk en hulens masse penge og tid ved at investere lidt ekstra lige nu i en professionel rensning og fliseimprægnering. Som skrevet ovenfor, så bliver behovet for regelmæssig vedligeholdelse fra din side for det første væsentligt mindre. Du skal heller ikke hele tiden udbedre skader fra frost, og du kan nyde sommeren med god samvittighed uden konstant at stresse over ukrudt. Du kan altså fokusere på de sjove ting i stedet for alle pligterne.

Ikke et gør-det-selv-projekt

Alt dette til trods, så ved vi også, at gør-det-selv-typerne lige nu sidder og tænker, at det da må være noget, man selv kan tage sig af. Til dette kan vi kun sige, at det desværre ikke er noget, vi anbefaler – både af økonomiske og praktiske årsager. Professionelle bruger udstyr, som både er miljøvenligt og skånsomt, og de har års erfaring med at bruge det – som langt de fleste hobbyister ikke kan prale af. Dette betyder også, at du sandsynligvis vil gå for hårdhændet til arbejdet, og så risikerer du ligefrem at beskadige dine fliser – hvilket betyder mere arbejde i det lange løb. Når du så også regner lidt på, hvad det vil koste at købe det nødvendige udstyr selv, kan det i mange tilfælde altså bare ikke betale sig. Brug i stedet pengene på professionel rens og fliseimprægnering og brug din egen energi på det, der egentlig betyder noget i din hverdag.