billede1

Teambuilding handler om at få medarbejdere eller medlemmer af hold til at fungere bedre sammen. Det er med til at udvikle effektive arbejdsforhold, så arbejde udføres og leveres hurtigst og bedst muligt. Nedenfor finder du informationer om, hvorfor det er essentielt for enhver organisation og virksomhed.

Hvad er teambuilding?

Lige meget hvor man kigger henne, finder man såkaldte teams. Det er i korte træk enhver form for sammensætning af medarbejdere eller medlemmer af hold, der arbejder hen imod et samlet mål. Dette arbejde kan foregå mere eller mindre effektivt afhængigt af, hvor effektivt de fungerer sammen. Når det bliver gjort korrekt, så er teambuilding en stærk og positiv forøgelse af produktiviteten hos disse medarbejdere gennem aktiviteter og problemløsningsorienterede udfordringer.

Det kan være med til at skabe drastiske ændringer i kulturen omkring det fælles arbejde. I sidste ende kan det være med til at sørge for, at der er langt mindre udskiftning i medarbejderstaben. Over tid kan det skabe en utrolig stor værdi for organisationen.

Gode eksempler på teambuilding

Teambuilding er ikke nødvendigvis blot aktiviteter, men også styrkning af den fælles mission. Det er dog ofte aktiviteter og udfordringer, som man investerer i, og som viser stor værdi. Man kan eksempelvis besøge https://teambuildingkompagniet.dk/ for at få inspiration til, hvordan man kommer i gang.

Løsningsorienterede aktiviteter som skattejagte med mysterier og escape rooms er gode værktøjer. Her kan et team få testet kommunikationen og komme tættere på hinanden. Det bør dog også være en konstant i organisationen. Her spiller teamledere en vigtig rolle, hvor de bør tage hver medarbejders individuelle egenskaber med i hverdagens beslutninger. Det handler om at nye og eksisterende medarbejdere kommer hinanden tættere mod det fælles mål.

Hvorfor er teambuilding vigtigt?

Det er ikke hver dag, at medarbejdere er lige effektive. Det kan der være mange grunde til, men en af de primære er, at de ikke trives. Her kan værktøjer inden for udvikling af teamet være essentielle. Det skaber både kort- og langsigtet værdi, der kan måles i den daglige effektivitet. Når alle er sat ind i deres konkrete roller, og opgaverne bliver udført, som de skal ved et effektivt samarbejde, så ses det let på regnskabet.

Er det investeringen værd?

Det kan være svært at måle nogle gange, men det er let at mærke, når der knokles i hårde perioder. Derfor undervurderer mange værktøjerne, når de ikke bør. Når man lang tid efter indser, at humøret på ens team ikke længere er højt, og produktiviteten dykker, så viser det sig på regnskabet.

Afkastet på investeringen kan være svært at måle direkte. Det er til gengæld let at føle på, når man oplever stemning og fremgangsmåder på teams i hverdagen. Afhængigt af den enkelte case, så kan et afkast ofte føles meget hurtigt. Den daglige, interne kommunikation forbedres drastisk, og moralen forbliver høj selv i pressede tider, hvor der er meget arbejde. Det handler om at få medlemmerne af teamet eller organisation til at tro på det overordnede mål. På den måde er man mere villig til at give opgaver sit alt.