Har du længe gået og drømt om at tage på en campingferie ved Silkeborg og mener, at tiden er kommet til det nu, så smid blikket ned herunder, og find ud af hvorfor det netop er en god ide og få en lille forsmag på, hvad du kan se og lave under din campering.

Omgivet af de smukke søer

En af de helt store fordele ved at campere og holde ferie ved Silkeborg er, at du er omgivet af de mange smukke og idylliske Silkeborg søer. Det hyppigst brugte og mest kendte navn for søerne er silkeborgsøerne, som er kædet sammen af den smukke Gudenå. Mest nordpå, finder du Silkeborg Langsø, som er omtrent 7 km lang og går igennem Silkeborg i en buet form. Silkeborg Langsø får sit tilløb fra Ørnsø, som du kan finde vestligt. Disse søer kan du desværre ikke bade i, da de er meget fosforforurenede, men du kan nemt og bekymringsfrit bade i Almind Sø og Slåensø. Almind Sø er i særdeleshed en meget ren sø, som mange campister og andre bader i ved hver mulighed. Derudover, er der også Tange sø, Borre sø, Julsø, Gudensø og Mossø, som du bør udforske lidt, hvis du beslutter dig for at tage på campingferie ved Silkeborg. Den smukke natur som omkranser Silkeborg, er årsagen til at tusindvis af danskere hvert år vælger at tage på camping Silkeborg.

camping silkeborg
Hot summer is the best time for camping

Et smukt Himmelbjerg i nærheden

Hvis du skulle have glemt at Danmark har et bjerg, så vi vil gerne minde dig om det 147 meter høje Himmelbjerg, som du kan finde mellem Silkeborg og Skanderborg. Ved Himmelbjerget kan du finde mange vandrestier, som er meget populære, også blandt de tyske gæster der kommer til Silkeborg og omegn. Området omkring Himmelbjerget byder dig også på adskillige skove i nærheden, som du både kan nyde synet af, fra Himmelbjerget, men som du også kan benytte dig af til cykling, løb eller noget helt tredje.

Du kan besøge Silkeborg Ørnereservat

Her kan du få et helt fantastisk smukt rovfugleshow, som du sent vil glemme. Du kan møde Falkemanden Flemming Sanggaard, som er ekspert i rovfugle og har viet hele sit liv til naturen og de vilde fugle. Flemming er meget kendt for hans humor, hvilket hans show bærer præg af. Du kan stole på, at du får et meget underholdende, humoristisk og lærerigt show. Ørnereservatet er meget eftertragtet blandt de besøgende campister i og omkring Silkeborg.

Vær ude i god tid

Hvis du påtænker at tage på campingferie ved Silkeborg, så anbefaler vi at du er ude i god tid, da du ellers kan risikere ikke at kunne finde nogle pladser. Der er mange som allerede booker og køber plads et år før, mens andre gør det et halvt år før. Vi mener, at du bør gøre det senest 4 måneder før. Da du kan opleve meget ved Silkeborg, bør du planlægge ferien på forhånd, så du har et skema over de ting du gerne vil se.