billede1

Skal du snart ud at shoppe nyt undertøj, og har du længe overvejet, om du skulle investere i noget bæredygtigt undertøj? Ved at købe bæredygtigt undertøj sikrer du dig både, at tøjet er produceret med ordentlige arbejdsforhold, og at tøjproduktionen ikke har belastet miljøet. På denne måde kan du altså være med til at sikre en bedre tøjproduktion ved at købe bæredygtigt undertøj. Og du kan samtidig shoppe med god samvittighed. 

Læs med her og hør meget mere om, hvorfor du bør investere i bæredygtigt undertøj næste gang, du skal ud at shoppe! 

Shop undertøj med god samvittighed 

Inderst inde ved de fleste godt, at tøjet fra de store modegiganter højst sandsynligt ikke er produceret under gode forhold. Dette handler først og fremmest om arbejdsvilkårene, og hvor tøjet er produceret. Men det handler i høj grad også om, hvordan tøjet er produceret.  

Ved at shoppe bæredygtigt undertøj, er du nemlig med til at sikre, at tøjproduktionen belaster klimaet og miljøet mindst muligt. Det bæredygtige undertøj er nemlig produceret af bæredygtige materialer, hvilket for eksempel er økologisk bomuld og genanvendt polyester og uld.  

På denne måde kan du ved at købe bæredygtigt undertøj være med til at støtte en produktion, der i langt højere grad er ansvarlig i forhold til klimaet. 

Du støtter gode arbejdsforhold 

Hvis du vælger at købe bæredygtigt undertøj, er du ikke blot med til at gøre noget i forhold til klimaet. Du er samtidig også med til at støtte en produktion, der er baseret på ordentlige arbejdsforhold. For selvom de fleste ved, at tøj produceret i Bangladesh i mange tilfælde er produceret under usle arbejdsvilkår og til en meget lav løn, vælger mange alligevel at købe dette tøj. 

Men der er et alternativ. Det er muligt at støtte en produktion, hvor du er sikret, at undertøjet er produceret af mennesker, der har modtaget en ordentlig løn og som har arbejdet under gode forhold. Hvis du vælger at købe bæredygtigt undertøj, kan du samtidig også sætte det gode eksempel over for venner og familie. Du kan vise, at det faktisk kan lade sig gøre at tænke sig om en ekstra gang i forhold til omtanke for andre mennesker og for miljøet.  

På denne måde kan du i sidste ende være med til at inspirere andre mennesker til at shoppe bæredygtigt undertøj.  

Bæredygtigt undertøj er god kvalitet  

Du har måske hørt nogle mennesker påstå, at det bæredygtige undertøj ikke er af lige så god kvalitet som andet. Men dette passer ikke – det er nærmere, det modsatte, der gør sig gældende. Det bæredygtige undertøj er for eksempel lavet af økologisk bomuld, der er god kvalitet. Du får kort sagt et produkt, der i høj grad lever op til kravet om god kvalitet. 

Det smarte ved at købe bæredygtigt undertøj er, at det ikke blot føles ekstra rart at have på. Det er samtidig også med ekstra god samvittighed, at du bærer tøjet. Du får nemlig som forbruger en vished om, at undertøjet grundlæggende er produceret under gode forhold. Og dette er på den lange bane en produktion, der er værd at støtte.