Det har ofte været i nyhederne, at vi som befolkning langsomt bliver ældre og ældre. Det betyder at de yngste skal arbejde længere og hårdere for at understøtte pensionen. Derudover betyder det dog også, at flere og flere vil komme til at døje med sundhedsproblemer associeret med høj alder. Det kan være alvorlige sygdomme såsom kræft og hjerteproblemer. Det kan imidlertid også være de mindre problemer, som sundhedsvæsenet sjældent kommer særligt meget ind over, men som ikke desto mindre påvirker den enkeltes dagligdag. Det gælder for eksempel søvnkvalitet.

Hjælp søvnen på vej

Det er der heldigvis noget at gøre ved, om end man nok ikke kan rette fuldstændig op på udfordringerne. For mange ældres vedkommende skyldes en stor del af søvnproblemerne for eksempel, at de skal op at tisse op til flere gange i løbet af natten. Udover et sæt knibeøvelser og begrænset vandindtag sent om aftenen, er der nok ikke meget man kan gøre. Man kan dog sørge for, at badeværelset er så tæt som muligt på soveværelset, så man ikke vækker hjernen, før blæren er tømt.

Yderligere er komfort også centralt for en god og uafbrudt nattesøvn. Forsøg for eksempel at holde varmen ved at investere i et sæt lækkert herre nattetøj fra for eksempel https://www.ottojohansen.dk/produkt-kategori/nattoej/. De fleste kvinder har efterhånden indset, at nattøj er en rar opfindelse, men herre nattøj er endnu ikke blevet populært – men det kan stadig nå at ske, for herre nattøj er rigtig smart. Særligt blandt de lidt ældre er det dog et oplagt køb, da det sammen med en god dyne kan hjælpe en til at holde varmen om natten. Særligt hvis man har været den type mand, der ellers har svedt under dynen, kan det være pinligt at indrømme. Efterhånden som kroppen bliver mindre og svagere er herre nattøj dog en god ide.

https://www.ottojohansen.dk/

Husk komfort

Det kan det nu også sagtens være, selvom man ikke føler sig hverken koldere eller svagere om natten. Herre nattøj er nemlig også en ganske fin investering, hvis bare man godt kan lide høj komfort. At være klædt i herre nattøj af blød silke eller andre lækre materialer er i hvert fald sjældent en dårlig oplevelse. Det kan tilmed være, at den slags komfort kan være med til at hjælpe søvnkvaliteten.

Meget af søvnkvaliteten handler i hvert fald om at føle sig godt tilpas og få hjernen til at falde til ro. Har man søvnproblemer, kan det derfor også være en god ide med at fast aftenritual, hvor man holder sig fra fjernsynet og måske drikker en kop beroligende te. Den slags er dog kun noget, man kan gøre for sig selv. Anden hjælp såsom købet at en god dyne eller et lækkert sæt herre nattøj er imidlertid også noget, du kan gøre, hvis der er en af dine kære, der lider under søvnproblemer, som alderen skrider frem.