billede1

Corona-krisen har ikke bare rusket op i hele verden og forandret millioner af menneskers liv, den har også fået mange af os til at vende blikket indad og trække vejret dybt. Der har været tid til refleksion over os selv og andre, som ofte er blevet tilbragt ude i det fri. Vi har lagt meget mere mærke til naturens farver, lys og bevægelser, og på den måde er naturen blevet meget mere tilgængelig for os.

kikkert til søs

Fra kyst til kyst

Det er ikke blot i Danmark, men også i mange andre lande, at mennesker er strømmet ud i det fri på gåture, svømmeture, cykelture og en masse andet. Især i områder med vand og hav, har der været mange mennesker samlet for at nyde havets brus og den kraftige vind mod ens ansigt. Hobbyer, som der ellers ikke har været tid til at prioritere og udleve, er blevet taget op igen, og nye interesser er opstået. På den måde har man set flere mennesker langs med kysterne end ellers, og måske du også har lagt mærke til flere kitesurfere, børn med drager, sejlere, surfere og sandslotte her på det sidste? En god ting at investere i, hvis man ofte befinder sig ved eller i nærheden af vandet, er en marinekikkert. Marinekikkerter er praktiske på mange måder. De er beregnet til brug på båden og ved vandet, og på den måde er de vandtætte. Derudover er de produceret således, at man har et solidt greb, hvilket er meget vigtigt, når man befinder sig på havet. Hvis man meget gerne vil investere i en god marinekikkert, kan man også få en med indbygget kompas, hvilket er en praktisk egenskab at have, når man er ude at sejle. En marinekikkert er et godt køb her under et forår og en sommer, som ikke helt er, som den plejer.

Naturens påvirkning på os

Den midlertidige nedlukning af samfundet grundet corona-virusset har skabt mulighed for fordybelse og tid til at dykke ned i naturens afkroge og mangfoldige muligheder. Det er vel trods alt også mere hyggeligt at tilbringe sin tid i selv-isolation i et sommerhus i nærheden af Vesterhavet, end det er at føle sig indelukket i en storby. Naturen har simpelthen den dejlige egenskab at gøre os til mere afslappede, rolige og indadvendte mennesker, hvilket helt sikkert er egenskaber, vi har haft godt af i løbet af denne hektiske og usikre tid. Den midlertidige pause af vores almindelige hverdag har selvfølgelig været frustrerende og svær at finde sig til rette i, men den har også gjort det muligt for os at få tid til flere af de vigtige ting i livet. Mere tid til selvrefleksion har muligvis også givet anledning til at evaluere på ens liv, og måske nøje overveje, hvor glad man egentlig er for sit arbejde og lignende. Så selvom corona-virusset har været en stor omvæltning, har det helt sikkert også givet anledning til store tanker og mere eftertænksomhed. Derudover har naturen i høj grad også haft godt af mindre trafik, forurening og larm, som, man kan håbe, vil fortsætte, også når dagligdagen vender tilbage til at være præcis, som den var før krisen.